Εμπειρίες

Πληθώρα δραστηριοτήτων

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ

Μία πόλη όπως η Σπάρτη προσφέρει στους επισκέπτες της πληθώρα δραστηριοτήτων και
εμπειριών που θα κάνουν τη διαμονή σας ακόμα πιο ξεχωριστή. Γεμίστε δημιουργικά τον χρόνο σας.
Το Lakonia Hotel στο κέντρο της Σπάρτης σας παρέχει εύκολη πρόσβαση σε όλα τα σημεία που επιθυμείτε.

Περιήγηση στη Σπάρτη

Μοναδική φυσική ομορφιά, σε ένα γοητευτικό τοπίο, ιδανικό για περιήγηση και αναζήτηση, η Σπάρτη, πλάι στον ποταμό Ευρώτα, αποτελεί ένα σύγχρονο αστικό κέντρο, με πλατείες και δεντροφυτεμένους δρόμους, μεγάλες πλατείες, και νεοκλασικές οικοδομές, θα σας προσφέρει μια αξέχαστη διαμονή. Η πεδιάδα που απλώνεται γύρω της είναι καταπράσινη από ελιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, μουριές και άλλα δέντρα. Στα νοτιοδυτικά, υψώνεται ο Ταΰγετος με τις πανύψηλες κορυφές και την άγρια ομορφιά του, ενώ στα ανατολικά της πόλης βρίσκεται η οροσειρά του Πάρνωνα, κατάφυτη από έλατα και άλλα δέντρα.

ξενοδοχειο Σπάρτη -Lakonia Hotel
ξενοδοχειο Σπάρτη -Lakonia Hotel
Κοντινές εκδρομές

Γύρω από τη Σπάρτη, επισκεφτείτε το γραφικό χωριό Αναβρυτή, με τρεχούμενα νερά και μαγευτική θέα στην κοιλάδα του Ευρώτα, καθώς επίσης το δισυπόστατο ναό των Αγίου Νικολάου και Δημητρίου και τη Μονή της Φανερωμένης. Σε κοντινή απόσταση, μην αμελήσετε να επισκεφτείτε το κατάφυτο φαράγγι της Σκοτιάς, ένα ξεχωριστής ομορφιάς τοπίο, με τρεχούμενα νερά που οδηγεί στον Μυστρά. Πανέμορφο είναι και το γραφικό χωριό Χρυσάφα, όπως και τα ορεινά χωριά Καστρί και Καστόρειο. Σαν αετοφωλιά είναι το χωριό Γεωργίτσι με πλατάνια, καρυδιές, καστανιές και βρύσες με τρεχούμενα νερά.

Πεζοπορία & ορειβασία

Ο Ταΰγετος είναι ένα από τα βουνά της Ελλάδας που πρέπει να επισκεφτείτε, είτε είστε ορειβάτης και πεζοπόρος είτε απλά φυσιολάτρης. Δάση με έλατα και μαυρόπευκα στολίζουν τις πλαγιές του, στις οποίες κυλούν χείμαρροι αλλά και δυο από τα μεγαλύτερα ποτάμια της Πελοποννήσου, ο Ευρώτας και ο Νέδοντας. Ο Ταΰγετος θα σας προσφέρει από τις ομορφότερες ορειβατικές και πεζοπορικές διαδρομές, καθώς εκτός από τη μοναδική φύση, το βουνό έχει υποδειγματική σηματοδότηση των μονοπατιών. Για τους λάτρεις της αναρρίχησης, στη Λαγκάδα υπάρχει αναρριχητικό πεδίο που περιλαμβάνει τέσσερις μικρές ορθοπλαγιές με διαδρομές αθλητικής αναρρίχησης.

Stay in Sparta - Lakonia Hotel
Stay in Sparta - Lakonia Hotel
Καταδύσεις

Στο Λιμένι, απέναντι από τη βόρεια πλευρά του αγάλματος του Μαυρομιχάλη, περίπου 30 μέτρα από την ξηρά, κείται μεγάλο ρωμαϊκό ναυάγιο του 1ου π.Χ. αιώνα που θα μπορούσε να γίνει το πιο δημοφιλές αρχαιολογικό αξιοθέατο της Μάνης. Κείται σε μικρό βάθος μόλις 4,5 μ. & κατηφορίζει στην πλαγιά μέχρι το βάθος των 21 μ. Με μόνο εξοπλισμό μια μάσκα & ένα αναπνευστήρα όλοι θα μπορούν να δουν στο φυσικό του χώρο κάτι σχεδόν μυθικό. Ο επισκέπτης θα θαυμάσει από την επιφάνεια ένα εντυπωσιακό όγκο από θραύσματα αμφορέων που επιτρέπουν την αναγνώριση και παρατήρηση λεπτομερειών και σιγά σιγά χάνονται στο μπλέ των βαθιών νερών.

Πού να κολυμπήσετε

Η λακωνική γη σας καλεί να απολαύσετε όμορφες και καθαρές παραλίες, συνήθως μικρές αλλά γραφικές αμμουδιές που απλώνονται κατά μήκος της Λακωνίας, στους δύο μεγάλους κόλπους, τον Λακωνικό και τον Μεσσηνιακό. Σε απόσταση 45 λεπτών από τη Σπάρτη, θα βρείτε την παραλία Μαυροβουνίου. Υπέροχη και πεντακάθαρη παραλία που εκτείνεται σε μήκος 5 χιλιομέτρων, συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Σε ίδια απόσταση από τη Σπάρτη, θα βρείτε το Βαθύ μια επίσης όμορφη και καθαρή παραλία. Άλλες σε κοντινή απόσταση από τη Σπάρτη που «βλέπουν» στον Λακωνικό κόλπο είναι ο Αρχάγγελος, η Πλύτρα, η Ελιά και η Κυανή Ακτή.

Stay in Sparta - Lakonia Hotel