31η Σπαρτακιάδα 2019
Σπαρτακιάδα 2019 - Lakonia Hotel
Lakonia hotel | Sparti Laconia

Το Σαββάτου 5 Οκτωβρίου 2019, στις 7:30 θα δοθεί το σήμα εκκίνησης της 31ης Σπαρτακιάδας. Η ποδηλατάδα θα διαρκέσει 257 χιλιόμετρα και θα ολοκληρωθεί στο Άγαλμα του Λεωνίδα, στο Εθνικό Στάδιο της Σπάρτης.

Χάρη στην ΠΕΠΑ και τους συνεργάτες η διοργάνωση μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο αποκτώντας όλο και περισσότερους υποστηρικτές, με τις φετινές συμμετοχές να ξεπερνούν τους 300 ποδηλάτες.
Η Σπαρτακιάδα δεν είναι ακριβώς αγώνας. Το ελεύθερο δίνεται εν κινήσει, κοντά στη διασταύρωση της Ακροκορίνθου, κατόπιν εντολής του Αλυτάρχη, σε σημείο και τη στιγμή που θα κριθεί κατάλληλο, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.

Η επιτυχία της διοργάνωσης όμως είναι ότι δεν είναι ένας κλασικός “αγώνας”. Ο τερματισμός είναι σχεδόν το ίδιο σημαντικός με την πρώτη θέση και πολλοί ποδηλάτες θεωρούν τον εαυτό τους ολοκληρωμένο ακόμα και μόνο με τη συμμετοχή τους.

Έτσι κι αλλιώς στον αθλητισμό μεγαλύτερη σημασία έχει η προσπάθεια και η συμμετοχή παρά η νίκη.

Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει ανταγωνισμός, πλάκες και πειράγματα, μάχες στις σκληρές ανηφόρες και εντυπωσιακά sprint στις ευθείες – ενώ, η τεχνική στις κατηφόρες κρίνεται συχνά καθοριστική για την έκβαση του αποτελέσματος.

Ένας αγώνας που κρίνεται κυρίως από την ικανότητα διαχείρισης των ενεργειακών αποθεμάτων και φυσικά από το μυαλό και τη θέληση! Από την προσήλωση στον στόχο και τη συγκέντρωση. Από τη σωστή διατροφή και ενυδάτωση σε όλη τη διάρκειά του και φυσικά από τη σωστή προετοιμασία.

Γιατί, 257 χιλιόμετρα με έντονα υψομετρικά δεν είναι και απλή υπόθεση.